AH532: Can I use higher TDP CPU? (35TDP vs 55W TDP)

Moderator: ModTeam

kokesh
Posts: 5
Joined: Mon Feb 18, 2013 19:36
Product(s): Lifebook AH532

AH532: Can I use higher TDP CPU? (35TDP vs 55W TDP)

Postby kokesh » Thu Jan 01, 2015 23:22

I've got AH532 with i3-2350m.
Is it possible to swap it for i7-2920XM? i3 has TDP 35W, the I7 in question 55W. i7 which were offered with the machine by Fujitsu had also just 35W.

Will the bios prevent me form using the cpu with higher TDP? Will it be of any danger for power circuit (beside obvious thermal questions obviously).

Both cpus should be compatible otherwise.

Corsalles
Posts: 35
Joined: Tue Oct 28, 2014 15:54
Product(s): Fujitsu Displays

Re: AH532: Can I use higher TDP CPU? (35TDP vs 55W TDP)

Postby Corsalles » Sun Jan 04, 2015 12:56

I think the i3-2350m is an BGA CPU in the AH532, so you can't change it.

kokesh
Posts: 5
Joined: Mon Feb 18, 2013 19:36
Product(s): Lifebook AH532

Re: AH532: Can I use higher TDP CPU? (35TDP vs 55W TDP)

Postby kokesh » Sun Jan 04, 2015 13:01

It may be possible, at least this guy did the upgrade. Still not sure about this particular i7 though.


[HOW-TO] - Fujitsu lifebook AH532 CPU Upgrade: http://youtu.be/RqE9-rjuYZk

UPATE: it is rPGA (see attached CPUZ screenshot)
Attachments
cpuz.JPG
cpuz.JPG (57.29 KiB) Viewed 5314 times

kokesh
Posts: 5
Joined: Mon Feb 18, 2013 19:36
Product(s): Lifebook AH532

Re: AH532: Can I use higher TDP CPU? (35TDP vs 55W TDP)

Postby kokesh » Fri Jan 09, 2015 20:43

OK, so I've bought 35W TDP i5-3210m CPU (Ivy Bridge) and it works perfectly. Being newer generation it finally utilizes my 1600MHz DDR3 RAM modules. + I got HD4000 graphics.

mitsos
Posts: 5
Joined: Fri Mar 29, 2019 23:37
Product(s): fujitsu lifebook ah532

Re: AH532: Can I use higher TDP CPU? (35TDP vs 55W TDP)

Postby mitsos » Mon Apr 01, 2019 15:06

is intel turbo boost working after the upgrade? because intel i3 doesn't have turbo boost, i also have a lifebook ah532 but with intel core i3-2328m and i want to upgrade the cpu but i dont know if turbo boost is supported.

kokesh
Posts: 5
Joined: Mon Feb 18, 2013 19:36
Product(s): Lifebook AH532

Re: AH532: Can I use higher TDP CPU? (35TDP vs 55W TDP)

Postby kokesh » Mon Apr 01, 2019 15:15

mitsos wrote:is intel turbo boost working after the upgrade? because intel i3 doesn't have turbo boost, i also have a lifebook ah532 but with intel core i3-2328m and i want to upgrade the cpu but i dont know if turbo boost is supported.

I'm on my new i5 for few years now. Turboboost works, jumps up to 3.1ghz. Also - they were selling AH532 with some i7, so that one I suppose also had TB.
I still use this machine as my main laptop, with i5+16GB 1600mhz RAM and EVO860 500gb SSD it is still quite powerful.

mitsos
Posts: 5
Joined: Fri Mar 29, 2019 23:37
Product(s): fujitsu lifebook ah532

Re: AH532: Can I use higher TDP CPU? (35TDP vs 55W TDP)

Postby mitsos » Sat Apr 06, 2019 15:29

kokesh wrote:
mitsos wrote:is intel turbo boost working after the upgrade? because intel i3 doesn't have turbo boost, i also have a lifebook ah532 but with intel core i3-2328m and i want to upgrade the cpu but i dont know if turbo boost is supported.

I'm on my new i5 for few years now. Turboboost works, jumps up to 3.1ghz. Also - they were selling AH532 with some i7, so that one I suppose also had TB.
I still use this machine as my main laptop, with i5+16GB 1600mhz RAM and EVO860 500gb SSD it is still quite powerful.

did you update your bios? i found an i5-3210m and i'm going to buy it but first i want to make sure that it will work. do you know your bios version? and thank you very much for your help!!


Return to “LIFEBOOK”

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 1 guest