Esprimo Q900 and SSD INTEL 520 issue

Moderator: ModTeam

chvajcin1
Posts: 2
Joined: Tue Nov 13, 2012 9:06
Product(s): esprimo q900 ylbx002550

Esprimo Q900 and SSD INTEL 520 issue

Postby chvajcin1 » Tue Nov 13, 2012 18:07

Hello,
I have exchanged the original HDD in esprimo Q900 (the mini PC) with an Intel 520 SSD disk and did the clean reinstal with windows 7 PRO x64. Everything is going perfect, just there is issue, that the computer can not be truned off or fall sleep by windows shutdown or sleep functions. When I make the sleep or shutdown, the monitor is put in the sleep mode, but PC remains on, DVD drive works (CD can be loaded) and fan slowly increases its RPM up to maximum. The same scenario happens for sleep and shutdown. The computer can not be "waken" by anything, just unplugging the power cord or via main switch.

I did the W7 installation twice, loaded all drivers, no additonal SW, updated latest bios etc. Windows log do not show any error. When in SAFE mode, computer freezes with statement "windws shutting down"... W7 installation was with AHCI enabled, trick with 1394 interface do not work, as this MB does not have this interface. All items in device manager were checked, nothing prevents the computer from turning off...

When simply swapped with standart magnetic HDD, everything working well...

Any ideas how to fix that?

chvajcin1
Posts: 2
Joined: Tue Nov 13, 2012 9:06
Product(s): esprimo q900 ylbx002550

Re: Esprimo Q900 and SSD INTEL 520 issue

Postby chvajcin1 » Thu Nov 15, 2012 11:14

I just solved that issue. I have reinstalled the system on the MBR "standard disk". Previous installations were made under EFI and GPT. Now it works well...


Return to “ESPRIMO”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests