Memória Bővítés

Moderator: ModTeam HU

Csordy
Posts: 4
Joined: Sat May 09, 2009 12:20
Product(s): V5515

Memória Bővítés

Postby Csordy » Sat May 09, 2009 12:28

Ha bővíteni szeretném a memóriáját a laptopomnak, akkor mekkorára lehet bővíteni? (3Gb?)
Úgy hallottam, hogy csak 2 darab 1Gb-os memóriát lehet belerakni, vagy rakhatok bele 2Gb-os memóriát.
V5515 a laptopom típusa.

Tyllus
Posts: 16
Joined: Sat May 09, 2009 22:12
Product(s): Fujitsu LifeBook S6420

Re: Memória Bővítés

Postby Tyllus » Sat May 09, 2009 22:40

Csordy wrote:Ha bővíteni szeretném a memóriáját a laptopomnak, akkor mekkorára lehet bővíteni? (3Gb?)
Úgy hallottam, hogy csak 2 darab 1Gb-os memóriát lehet belerakni, vagy rakhatok bele 2Gb-os memóriát.
V5515 a laptopom típusa.


Szia Csordy,

Ennek a noteboknak SiS M672 lapkakészlete van, így maximum 2GB memóriát tud kezelni.

Itt meg is tudod venni:
http://depo.hu/kingston/kvr667d2s5_1g

Csordy
Posts: 4
Joined: Sat May 09, 2009 12:20
Product(s): V5515

Re: Memória Bővítés

Postby Csordy » Mon May 11, 2009 18:59

Köszönöm a segítséget!

Van még egy Amilo Pro V8210 es FS laptopom is. Ezt mennyire lehet bővíteni?

Tyllus
Posts: 16
Joined: Sat May 09, 2009 22:12
Product(s): Fujitsu LifeBook S6420

Re: Memória Bővítés

Postby Tyllus » Tue May 12, 2009 11:29

Csordy wrote:Köszönöm a segítséget!

Van még egy Amilo Pro V8210 es FS laptopom is. Ezt mennyire lehet bővíteni?


Szia Csordy,

Intel 945GM lapkakészlet, így 4GB-ig bővíthető.

De a legújabb BIOS legyen fent! Az op.rendszer oldaláról pedig azt tudom mondani, hogy XP SP3 ill. Vista SP2 látja, de nem kezeli a 4GB-ot. 3,5-et fog kb. valósan kezelni.

Csordy
Posts: 4
Joined: Sat May 09, 2009 12:20
Product(s): V5515

Re: Memória Bővítés

Postby Csordy » Fri May 15, 2009 18:37

Szia Tyllus

Köszönöm a segítséget.
Most már bátran merek bővíteni.
Már csak 1 baj van, hogy a V8210-es laptopom a T-mobile-tól van, és csak a gyári XP home-ot tudom feltelepíteni, (amit adtak hozzá)
mert nem engedi a Vista-t. :(
Hiába vettem meg a Vista-t, azt mondták rá, (a t-mobile-nál) hogy nem lehet mit tenni ez ellen.
Szerintem nincs lehetetlen. :?:
Vagy Igen??

Tyllus
Posts: 16
Joined: Sat May 09, 2009 22:12
Product(s): Fujitsu LifeBook S6420

Re: Memória Bővítés

Postby Tyllus » Fri May 15, 2009 21:12

Csordy wrote:Szia Tyllus

Köszönöm a segítséget.
Most már bátran merek bővíteni.
Már csak 1 baj van, hogy a V8210-es laptopom a T-mobile-tól van, és csak a gyári XP home-ot tudom feltelepíteni, (amit adtak hozzá)
mert nem engedi a Vista-t. :(
Hiába vettem meg a Vista-t, azt mondták rá, (a t-mobile-nál) hogy nem lehet mit tenni ez ellen.
Szerintem nincs lehetetlen. :?:
Vagy Igen??


Szia Csordy,

Nincs lehetetlen. Be kell menned a BIOS-ba. Ott ki kell kapcsolnod az AHCI-t. Ha nem engedi kikapcsolni, akkor tedd át ATA MODE-ra.
És gyönyörűen felismeri a HDD-t és menni fog.

pisti28
Posts: 1
Joined: Sat Dec 13, 2014 11:36
Product(s): esprimo p5615

Re: Memória Bővítés

Postby pisti28 » Mon Dec 15, 2014 10:15

udv nemtudom pontosan jo hejre irok e de feltenem a kerdesem nemregiekben vettem egy esprimo p5615 os szamitogepet amiben egy fujitsu siemens d2461 a12 gs3 mas alaplap van most az lenne a kerdesem hogy mijen ramot kezel az alaplap van benne egy ddr2 es 533 mhz s kingston ram vettem bele egy 1 gigas ddr2es 800 mhz ramot beleraktam de nemfogadja el valasxokat elore is koszonom


Return to “Egyebek”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests