[Pi1505] Still without sound

Moderator: ModTeam

lobotomi
Posts: 1
Joined: Mon Apr 07, 2008 11:02
Product(s): Amilo Pi1505

[Pi1505] Still without sound

Postby lobotomi » Mon Apr 07, 2008 11:48

I have a peculiar problem with the sound on my Amilo pi1505 system after downgrading to windows XP Pro Service Pack 3. Now, I've installed all the drivers on the support-pages without complications and the kb888111 hotfix doesn't do anything since it's on SP3.
In the device manager I see that the drivers for one PCI Device is not installed, but I don't know which drivers to use.
And the Windows Audio services are running.

Does anyone have a solution?

ProtoByte
Posts: 22
Joined: Sat Apr 05, 2008 21:06
Product(s): Amilo Pi2530 Hd2300 with Windows Xp Pro 32
Location: Belgium

Re: [Pi1505] Still without sound

Postby ProtoByte » Mon Apr 07, 2008 13:46

Hello,
you need to install Uaa driver manual, it's not integrated with sp3.
If you need the driver let me Know. :wink:

Greetings ProtoByte

teerak2uk
Posts: 5
Joined: Sun Mar 30, 2008 16:27
Product(s): Amilo Pi1505

Re: [Pi1505] Still without sound

Postby teerak2uk » Wed Apr 30, 2008 0:02

I have the same problem could you give me a link pls

many thanks

ProtoByte
Posts: 22
Joined: Sat Apr 05, 2008 21:06
Product(s): Amilo Pi2530 Hd2300 with Windows Xp Pro 32
Location: Belgium

Re: [Pi1505] Still without sound

Postby ProtoByte » Wed Apr 30, 2008 0:20


DrMusic
Posts: 2
Joined: Sat May 03, 2008 1:03
Product(s): Pi1505 Laptop

Re: [Pi1505] Still without sound

Postby DrMusic » Sat May 03, 2008 1:21

Hi',
It seems my problem is the other way round, I've upgraded from XP to Vista 32 bit and although I can get perfect sound through USB headphones I cannot get sound through the laptop speakers!. However if I revert back to XP I don't get a problem with the skeakers.

Any help with this problem would be greatly appreciated.

Cheers,
DrMusic....

teerak2uk
Posts: 5
Joined: Sun Mar 30, 2008 16:27
Product(s): Amilo Pi1505

Re: [Pi1505] Still without sound

Postby teerak2uk » Sat May 03, 2008 9:44

ProtoByte wrote:Hello,

Here the link for the uaa.

http://rapidshare.com/files/105711709/U ... _Audio.rar



Many thanks problem solved

teerak2uk
Posts: 5
Joined: Sun Mar 30, 2008 16:27
Product(s): Amilo Pi1505

Re: [Pi1505] Still without sound

Postby teerak2uk » Sat May 03, 2008 9:51

DrMusic wrote:Hi',
It seems my problem is the other way round, I've upgraded from XP to Vista 32 bit and although I can get perfect sound through USB headphones I cannot get sound through the laptop speakers!. However if I revert back to XP I don't get a problem with the skeakers.

Any help with this problem would be greatly appreciated.

Cheers,
DrMusic....


Uninstall the audio driver that vista installs and try this
http://www.driversdown.com/drivers/Realtek-HD-Audio-Codecs-Driver_76418.shtml

or

http://www.download3k.com/Install-Realtek-High-Definition-Audio-Vista-Driver.html (Newer version)

DrMusic
Posts: 2
Joined: Sat May 03, 2008 1:03
Product(s): Pi1505 Laptop

Re: [Pi1505] Still without sound

Postby DrMusic » Sat May 03, 2008 21:23

Hmm, still no sound after installing the driver above - well thanks for your help anyway :wink:
Cheers,
DrMusic...

IanG
Posts: 1
Joined: Thu May 08, 2008 5:51
Product(s): Amilo Pi1504

Re: [Pi1505] Still without sound

Postby IanG » Thu May 08, 2008 6:14

Dr Music

I had a similar problem, unfortunately the Fujitsu drivers are out of date.

In my case the built n speakers worked fin with XP and also with Vista, but as Vista updated itself they ceased to function. You need to go to the Realtek website http://www.realtek.com and download the new HD AudioCodec etc Vista 3 2/64R1.91

When you run the installation it first uninstalls the old driver and rebbots the PC, then you run the installation again and it installs perfectly.

Ian


Return to “AMILO Notebook”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron