[U9200] Windows 7 Pro Globetrotter does not work with Modem

Moderator: ModTeam

jmm666
Posts: 54
Joined: Fri Apr 25, 2008 23:17
Product(s): esprimo u9200

Re: [U9200] Windows 7 Pro Globetrotter does not work with Mo

Postby jmm666 » Tue Jun 15, 2010 11:52

Thort wrote:All I had to do was to follow the Ubuntu Broadband Connecting Guide.

any URL?

myxal
Posts: 116
Joined: Fri Oct 17, 2008 16:33
Product(s): Esprimo Mobile U9200 (T9300, 8GiB RAM, 250 GB SSD, multiboot Kubuntu, Win 2003)

Re: [U9200] Windows 7 Pro Globetrotter does not work with Mo

Postby myxal » Tue Jun 15, 2010 12:10

jmm666 wrote:
Thort wrote:All I had to do was to follow the Ubuntu Broadband Connecting Guide.

any URL?
I think he means the Mobile Broadband wizard/assistant. It should appear when you click "Add" in the Mobile broadband section in Connections. It has been around for about a year.
(My info may be out of date, as I use KDE by default.)
Image

jmm666
Posts: 54
Joined: Fri Apr 25, 2008 23:17
Product(s): esprimo u9200

Re: [U9200] Windows 7 Pro Globetrotter does not work with Mo

Postby jmm666 » Tue Jun 15, 2010 12:19

ok thanks - too bad they dont have such a thing in windows...

User avatar
Thort
Posts: 9
Joined: Mon May 03, 2010 17:15
Product(s): Esprimo Mobile U9200
Location: Sweden

Re: [U9200] Windows 7 Pro Globetrotter does not work with Mo

Postby Thort » Tue Jun 15, 2010 12:38

myxal wrote:
jmm666 wrote:
Thort wrote:All I had to do was to follow the Ubuntu Broadband Connecting Guide.

any URL?
I think he means the Mobile Broadband wizard/assistant. It should appear when you click "Add" in the Mobile broadband section in Connections. It has been around for about a year.
(My info may be out of date, as I use KDE by default.)

Yes, that's right. I mean the Mobile Broadband Assistant. Sorry for my bad English.

jmm666
Posts: 54
Joined: Fri Apr 25, 2008 23:17
Product(s): esprimo u9200

Re: [U9200] Windows 7 Pro Globetrotter does not work with Mo

Postby jmm666 » Tue Jun 15, 2010 13:30

just out of curiosity, what's your MTU setting on the modem connection?

User avatar
Thort
Posts: 9
Joined: Mon May 03, 2010 17:15
Product(s): Esprimo Mobile U9200
Location: Sweden

Re: [U9200] Windows 7 Pro Globetrotter does not work with Mo

Postby Thort » Tue Jun 15, 2010 14:15

jmm666 wrote:just out of curiosity, what's your MTU setting on the modem connection?

It's 1430.

I recently lowered it from 1500 to 1430. This I did because my transfer speed was extremely poor when receiving and sending files to my NAS-server using the mobile broadband. During the time my MTU was set to 1500 I didn't experience any low speed when browsing the Internet. Only when contacting the NAS-server.

jmm666
Posts: 54
Joined: Fri Apr 25, 2008 23:17
Product(s): esprimo u9200

Re: [U9200] Windows 7 Pro Globetrotter does not work with Mo

Postby jmm666 » Tue Jun 15, 2010 15:58

ok thanks, wrong lead...

jmm666
Posts: 54
Joined: Fri Apr 25, 2008 23:17
Product(s): esprimo u9200

Re: [U9200] Win7 Pro Globetrotter doesn't work [sort of solv

Postby jmm666 » Sun Aug 08, 2010 22:09

in case this may help others, i found a partial solution to my problem: xp virtualization - partial because 1. internet is very slow (avg ping is from ~600 ms to timeout, reminiscent of old phone modems...), 2. the gtconnect app only works from the xp desktop, not as an xp app from the win7 desktop, and 3. there is interference with pc cam drivers (a known problem - http://social.technet.microsoft.com/For ... rt/threads ), but this can be tweaked by playing with the attach/release buttons...
so long...


Return to “ESPRIMO Mobile”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests