[u9200] Win7 wifi/bluetooth button

Moderator: ModTeam

majja
Posts: 4
Joined: Fri Aug 07, 2009 18:11
Product(s): u9200

[u9200] Win7 wifi/bluetooth button

Postby majja » Mon Aug 10, 2009 14:38

Hi,
looks like new windows has problem with FS ITE wireless tool.
Application installs OK. Dialog shows when you press the button... But it's grey - means you can't do anything :(
Any ideas how to turn wireless on?

SSmith
Posts: 60
Joined: Wed Jul 01, 2009 9:42
Product(s): Xi 3650
EM V5545

Re: [u9200] Win7 wifi/bluetooth button

Postby SSmith » Mon Aug 10, 2009 21:56

It normally does this if the WLAN is disabled in BIOS. Is the WLAN card seen in device manager?

If it is, can't help. I'm still waiting for a Windows 7 Hybrid graphics driver which works properly.
Steven

majja
Posts: 4
Joined: Fri Aug 07, 2009 18:11
Product(s): u9200

Re: [u9200] Win7 wifi/bluetooth button

Postby majja » Mon Aug 10, 2009 22:06

yeah, i can see it in device manager... and it's enabled in BIOS.

McT
Posts: 7
Joined: Sat Apr 11, 2009 9:13
Product(s): U9200, V5535

Re: [u9200] Win7 wifi/bluetooth button

Postby McT » Wed Oct 14, 2009 18:31

majja wrote:Hi,
looks like new windows has problem with FS ITE wireless tool.


Can't confirm this problem. ITE works fine with my u9200 under w7.

Image

majja
Posts: 4
Joined: Fri Aug 07, 2009 18:11
Product(s): u9200

Re: [u9200] Win7 wifi/bluetooth button

Postby majja » Wed Oct 14, 2009 20:25

Did u install any drivers? What bios do u have? thanx ;)

McT
Posts: 7
Joined: Sat Apr 11, 2009 9:13
Product(s): U9200, V5535

Re: [u9200] Win7 wifi/bluetooth button

Postby McT » Thu Oct 15, 2009 10:31

Drivers just as they are installed by the DescUpdate tool from the Drivers & Utilities DVD (as of 2009.01) which comes along with the Computer. Vista drivers as usual work fine for W7.

Beyond this nothing except for the ACPI BIOS Linkage Driver (the notorious "unknown device" left over by the standard installation routine). But IMHO this one should have no influence on whether or not the wireless tool will work.

BIOS is v 1.11 067

anor
Posts: 9
Joined: Fri Apr 17, 2009 20:45
Product(s): Esprimo U9200

Re: [u9200] Win7 wifi/bluetooth button

Postby anor » Thu Oct 15, 2009 16:48

Any ideas how to turn wireless on?

Have you tried without the ITE-utlility?
In Vista there is a WindowsMobilityCenter where you can manage wifi, bluetoth ..
Don't know if it comes with W7, but some similar program might be there. Can't you turn it on there?

xuo
Posts: 4
Joined: Mon Oct 26, 2009 23:24
Product(s): U9200

Re: [u9200] Win7 wifi/bluetooth button

Postby xuo » Tue Oct 27, 2009 10:53

Under Win7 64bits, looks grey and you can´t use it.

Under Win7 32bits there is not problem, like you can see at McT screenshot.

If someone found a way to make it work on 64bits, please post it here.

majja
Posts: 4
Joined: Fri Aug 07, 2009 18:11
Product(s): u9200

Re: [u9200] Win7 wifi/bluetooth button

Postby majja » Tue Oct 27, 2009 12:38

ah, yeah. Forgot to mention that i use 64bit :( so the problem exists...

xuo
Posts: 4
Joined: Mon Oct 26, 2009 23:24
Product(s): U9200

Re: [u9200] Win7 wifi/bluetooth button

Postby xuo » Tue Oct 27, 2009 18:10

Maybe we can try with esprimo M9400 drivers, it has Vista x64 drivers and the same "Wireless Control Utility" button, so i think it has to work.

majja if you try it, tell us if it works. If you don´t have time, i could try it tomorrow when installing x64 system again.

We can look if there is another product like M9400 with the "Wireless Control Utility" button and check if there are drivers for Win7 or Vista x64.

Sorry for my english.

xuo
Posts: 4
Joined: Mon Oct 26, 2009 23:24
Product(s): U9200

Re: [u9200] Win7 wifi/bluetooth button

Postby xuo » Wed Oct 28, 2009 23:48

The "Wireless Control Utility" from M9400 and U9200 is the same.

I tried changing folders and programs permissions from C:\Program Files\FSC\Wireless Utility, but nothing works.

I think the only way to work on Windows7 x64 is that fujitsu update de application.

henq
Posts: 1
Joined: Fri Dec 25, 2009 15:04
Product(s): u9200

Re: [u9200] Win7 wifi/bluetooth button

Postby henq » Fri Dec 25, 2009 21:15

Any progress on this issue? I now have Windows 7 (64 bit) on my u9200 and can not get the wireless selector to show up.
Still, the button does turn on and off all wireless systems (BT, WLAN and 3G) but I can not control them separately.

anor
Posts: 9
Joined: Fri Apr 17, 2009 20:45
Product(s): Esprimo U9200

Re: [u9200] Win7 wifi/bluetooth button

Postby anor » Sun Jan 03, 2010 16:14

Have you tried to run the WirelessSelector.exe in "compatibilty mode" for Vista 32-bit?

omid020
Posts: 6
Joined: Sun Jul 19, 2009 17:52
Product(s): SPRIMO M9400

Re: [u9200] Win7 wifi/bluetooth button

Postby omid020 » Sat Jan 09, 2010 13:01

I have M9400 , I installed 32bit version of Windows 7 , Before installing FS ITE when I pushed wireless connect button , windows recognized bluetooth device as new hardware , but I had problem with connecting my wireless mouse to notebook , so I installed FS ITE and turned off bluetooth and when pushed wireless connect button again my wireless connection indicator didn`t turn on ? I removed FS ITE but again bluetooth function was not enabled .
Because of using wireless mouse , bluetooth option is important for me , is there any solution ?

xuo
Posts: 4
Joined: Mon Oct 26, 2009 23:24
Product(s): U9200

Re: [u9200] Win7 wifi/bluetooth button

Postby xuo » Tue Jan 26, 2010 19:43

anor wrote:Have you tried to run the WirelessSelector.exe in "compatibilty mode" for Vista 32-bit?


I think i tried all compatibilities modes and nothing works.

Now in U9200 driver section on the web, we have Windows7 section but there is not ITE utility, and this is the only thing we need to have Win7 x64 perfect.


Return to “ESPRIMO Mobile”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests