[v5535] RAM Upgrade Question

Moderator: ModTeam

DizerX
Posts: 32
Joined: Tue Oct 28, 2008 11:08
Product(s): Esprimo v5535

[v5535] RAM Upgrade Question

Postby DizerX » Sun Jan 04, 2009 17:41

My Esprimo v5535 has 1 GB Ram installed in one slot, i don't know it's bus speed.

What are my options now to increase the RAM?? For example can i install a 2GB in the other slot with this 1 GB to have a total of 3 GBs?? or does the old multiplication rule still applies meaning that i should install 1 GB + the old 1GB to have 2 GBs?

Plus what is the bus speed of the RAM which comes with the laptop?? and is there different types of Notebook's RAM?

I have seen Kingston Notebook RAM 800 Mhz (1GB & 2GBs) at a very good price, will they work with the old RAM already installed (which might be different in bus speed)??

Thanks alot

qwak
Posts: 44
Joined: Sun Apr 13, 2008 11:33
Product(s): ESPRIMO MOBILE V5535
Bought on April 08
Intel Celeron 1.8Mhz - 1.5 GB RAM
Location: Madrid, Spain

Re: RAM Upgrade Question

Postby qwak » Sun Jan 04, 2009 22:11

Mine had 512MB RAM at 667MHz

I installed 1 GB more in the other slot so I have 1,5 GB and runs very fast.

The maximum RAM for mine (Esprimo 5535) is 2GB.

I think you must check what the maximum RAM of yours is because maybe it's a newer version, I don't know.

DizerX
Posts: 32
Joined: Tue Oct 28, 2008 11:08
Product(s): Esprimo v5535

Re: RAM Upgrade Question

Postby DizerX » Tue Jan 06, 2009 12:43

Mine supports upto 4GBs of RAM, my question is if i install another RAM which has a different bus speed (800), will it work with the old slower one??

nick10006
Posts: 2
Joined: Sun Jan 11, 2009 9:49
Product(s): Esprimo Mobile notebook 5505

Re: [v5535] RAM Upgrade Question

Postby nick10006 » Sun Jan 11, 2009 13:00

Go to Crucial.com and do a system scan, any memory bought from them is guaranteed to work with your system, my esprimo mobile 5505 takes up to 4gb when scanned by them.

pecko88
Posts: 210
Joined: Mon Mar 31, 2008 2:28
Product(s): Esprimo Mobile v5505
Location: Macedonia

Re: [v5535] RAM Upgrade Question

Postby pecko88 » Sun Jan 11, 2009 15:37

nick10006 wrote:Go to Crucial.com and do a system scan, any memory bought from them is guaranteed to work with your system, my esprimo mobile 5505 takes up to 4gb when scanned by them.

Take a note that this thread is about v5535...:)

pp4eva
Posts: 7
Joined: Mon Dec 08, 2008 14:39
Product(s): V5535

Re: [v5535] RAM Upgrade Question

Postby pp4eva » Mon Jan 12, 2009 16:31

I upgraded mine recently from 512mb to 4Gb! it runs like a dream now, it glides through the pages and runs all kinds of games and applications

i got 2x 2Gb for about £30 off a site on google

DizerX
Posts: 32
Joined: Tue Oct 28, 2008 11:08
Product(s): Esprimo v5535

Re: [v5535] RAM Upgrade Question

Postby DizerX » Mon Jan 12, 2009 16:38

Thanks alot guys for all your replies

Yesterday i went to buy the 2GB ram, and the seller told me something weird, he told me that if i open the laptop to install the RAM this will void the warranty!!!!

is this true?????

DizerX
Posts: 32
Joined: Tue Oct 28, 2008 11:08
Product(s): Esprimo v5535

Re: [v5535] RAM Upgrade Question

Postby DizerX » Wed Jan 14, 2009 16:54

What no one knows???!!!!

User avatar
faraz_k86
Posts: 85
Joined: Tue Aug 05, 2008 8:39
Product(s): Esprimo Mobile V5535

Re: [v5535] RAM Upgrade Question

Postby faraz_k86 » Fri Jan 16, 2009 20:52

DizerX wrote:What no one knows???!!!!



not true.

upgrading the ram has nothing to do with voiding your warranty.

just make sure that all you remove is the back panel for the ram.

DizerX
Posts: 32
Joined: Tue Oct 28, 2008 11:08
Product(s): Esprimo v5535

Re: [v5535] RAM Upgrade Question

Postby DizerX » Fri Jan 16, 2009 23:20

Thanks alot, could you please tell me the directions??

Where is the RAM back panel and how to remove it?

User avatar
faraz_k86
Posts: 85
Joined: Tue Aug 05, 2008 8:39
Product(s): Esprimo Mobile V5535

Re: [v5535] RAM Upgrade Question

Postby faraz_k86 » Sat Jan 17, 2009 6:02

DizerX wrote:Thanks alot, could you please tell me the directions??

Where is the RAM back panel and how to remove it?



Here you go, DizerX.

I made this video for you and for those that dont know how to upgrade their RAM.

http://www.youtube.com/watch?v=CdjMNIf85sk

Hope it helps :)

DizerX
Posts: 32
Joined: Tue Oct 28, 2008 11:08
Product(s): Esprimo v5535

Re: [v5535] RAM Upgrade Question

Postby DizerX » Fri Jan 23, 2009 9:22

Thanks alot man, you're the best :)

birke
Posts: 26
Joined: Fri Oct 24, 2008 8:50
Product(s): ESPRIMO v5535 , 1 GB DDR2 , SATA 120 , CELERON M550 , WIN XP PROF

Re: [v5535] RAM Upgrade Question

Postby birke » Sat Jan 24, 2009 12:22

Before upgrading RAM, dont forget about taking out BATTERY !!!!!! IT IS IMPORTANT !!
The notebook MUST NOT have any suplly durnig memory instalation !

Serg
Posts: 21
Joined: Sat Feb 26, 2011 16:42
Product(s): Fujitsu ESPRIMO Mobile V5535

Re: [v5535] RAM Upgrade Question

Postby Serg » Tue Jul 19, 2011 22:09

Guys,
Does it support 800Mhz or higher RAM?
Does it support DDR3 or only DDR2?

myxal
Posts: 116
Joined: Fri Oct 17, 2008 16:33
Product(s): Esprimo Mobile U9200 (T9300, 8GiB RAM, 250 GB SSD, multiboot Kubuntu, Win 2003)

Re: [v5535] RAM Upgrade Question

Postby myxal » Sat Aug 06, 2011 22:00

Serg wrote:Guys,
Does it support 800Mhz or higher RAM?

Faster modules have no problems running at lower speeds. What the laptop "supports" is not relevant in this regard.
Does it support DDR3 or only DDR2?

Those are different technologies and, if I'm not mistaken, physically incompatible. See datasheet or CPU-Z to check which you're using now and choose the same type when buying new ones.
Image


Return to “ESPRIMO Mobile”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests