[V5515] and display resolution on Vista

Moderator: ModTeam

Sinan
Posts: 4
Joined: Sat May 17, 2008 20:36
Product(s): V5515

[V5515] and display resolution on Vista

Postby Sinan » Sat May 17, 2008 21:04

I have new V5515 with Vista Home Basic.
I have Display Adapter Sis Mirage 3 which is well config.
My Problem is that the resolution is only 1024 * 768 and I can't reach 1280*800 , So how can i GET higer RESOULTION ON MY THIS VISTA?
Your help will be highly appreciated.

pecko88
Posts: 210
Joined: Mon Mar 31, 2008 2:28
Product(s): Esprimo Mobile v5505
Location: Macedonia

Re: V5515 and display resolution on Vista

Postby pecko88 » Sat May 17, 2008 23:58

You graphic card may support the 1280x800 resolution, but your monitor may not.
Check your monitor for max spported resolution.

Sinan
Posts: 4
Joined: Sat May 17, 2008 20:36
Product(s): V5515

Re: V5515 and display resolution on Vista

Postby Sinan » Sun May 18, 2008 11:33

Thanks for the reply,
my friend has the same laptop but with xp he has that resolution,
How can I check of vista home basic which is already installed with the v5515,
waiting

pecko88
Posts: 210
Joined: Mon Mar 31, 2008 2:28
Product(s): Esprimo Mobile v5505
Location: Macedonia

Re: V5515 and display resolution on Vista

Postby pecko88 » Sun May 18, 2008 12:33

Install this program...it is caled Everest:
http://rapidshare.com/files/115760295/Everset.rar

Open it and go to the Display section.
Click on Monitor to see what is the make and the model of your monitor.
Click on Video Modes to see what modes and resolution your monitor supports.

Question: What do you meen by this: my friend has the same laptop but with xp he has that resolution ???
What resolution are you refering to ???

Sinan
Posts: 4
Joined: Sat May 17, 2008 20:36
Product(s): V5515

Re: V5515 and display resolution on Vista

Postby Sinan » Sun May 18, 2008 12:43

Dear ,
the V5515 has 2 versions:
One of them is with vista home basic (this is mine)
the second version comes without pre installed system (my friend had and installed xp on it)
my friends has the maximum resolution 1280 * 800 on xp.
but mine with installed vista home basice has only 768* 1024 as maximum resolution although it is the same v5515 but with vista home basic,
I think the problem is in Vista or in the SIS Mirage 3 driver for vista.
what do you recommend?
thanks

pecko88
Posts: 210
Joined: Mon Mar 31, 2008 2:28
Product(s): Esprimo Mobile v5505
Location: Macedonia

Re: V5515 and display resolution on Vista

Postby pecko88 » Sun May 18, 2008 16:33

Have you checked with everest to see what resolution your monitor supports ???

As I can see from the manual for your computer, your display supports:
Display
15.4-inch TFT WXGA / 1280 x 800 pixel non-glare display, (glare optional) x

Your Graphics Card should support:
Max. resolution for external displays
Up to 1920 x 1440 / true color / 60 Hz

The driver from the SiS manufacturers site supports only XP, so the only driver you can use is the one provided by FSC.
Select your model and download it from here
http://support.fujitsu-siemens.com/com/ ... loads.html

Sinan
Posts: 4
Joined: Sat May 17, 2008 20:36
Product(s): V5515

Re: [V5515] and display resolution on Vista

Postby Sinan » Wed May 21, 2008 11:41

Thanks I re-config the driver and it worked , thanks for your help. :)

darkfroce
Posts: 1
Joined: Tue Feb 23, 2010 15:37
Product(s): v5515

[V5515] and external display resolution on Vista/win7

Postby darkfroce » Thu Feb 25, 2010 23:27

hello,have the next problem: I have the V5515 Esprimo laptop with S3 Mirage video card. I've installed latest driver from SIS home page(v. 7.14.10.260) my laptop display resolution in 1280x800(ok :) ) BUT i am trying to connect to a external Toshiba LCD HDTV(max resolution 1920x1080p) thought a VGA to VGA cable and all i can get is 1024x768. HOW CAN I GET MORE RESOLUTION? I will be happy with1280×720(HD res). Its seems that can't get a driver for that Toshiba 32XV505 LCD HDTV.

Can anybody help me?
10tx


Return to “ESPRIMO Mobile”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron