Fujitsu Technology Solutions - Forum


[Xi 3650] - HDMI port not working?

Moderator: ModTeam

[Xi 3650] - HDMI port not working?

Postby MattBW on Mon Dec 29, 2008 15:59

I have not had my new notebook long and was hoping that the HDMI port would be easy to use with my 37" LCD. It is pretty much straight from the box, I havent done anything other than carry out a Windows Update and put security software on.

Unfortunately plugging an HDMI cable in seems to have little to no effect, the TV reports no signal (but reports nothing when no cable is in). I have tried all sorts to activate it but cant even find a reference to a HDMI port anywhere in the Control Panel. Activating external displays does nothing either.

Am I missing something due to inexperience with Vista or is something wrong with the machine?
MattBW
 
Posts: 4
Joined: Mon Dec 29, 2008 15:48
Product(s): Amilo Xi 3650
Scaleo P

Re: [Xi 3650] - HDMI port not working?

Postby Fongy on Tue Dec 30, 2008 12:13

I have ZERO PC skills but I always remember having to mess with the properties section and multiple monitors to get my laptop to go through the TV (before HDMI was invented!) have you tried that? Let me know how you get on, as I'm getting one next week!!!!

:D
Fongy
 
Posts: 24
Joined: Wed Dec 17, 2008 10:33
Product(s): Potential xi 3650
(http://www.laptopsdirect.co.uk/Fujitsu_ ... ersion.asp)

Re: [Xi 3650] - HDMI port not working?

Postby MattBW on Tue Dec 30, 2008 15:45

Yeah I looked there or there abouts and no visible options.

I have also tried the TV wizard only problem is there is no HDMI option in manual setup and it detects no TV connected on auto.

Either drivers or hardware I wager.
MattBW
 
Posts: 4
Joined: Mon Dec 29, 2008 15:48
Product(s): Amilo Xi 3650
Scaleo P

Re: [Xi 3650] - HDMI port not working?

Postby Melrose on Tue Dec 30, 2008 18:50

Try going to "Control Panel-Realtek HD audio manager-Hdmi output and select "set default device.
Don't have a hdmi monitor to try with but maybe that would help or if it's only for sound I dunno
Melrose
 
Posts: 10
Joined: Fri Dec 19, 2008 14:34
Product(s): xi3650

Re: [Xi 3650] - HDMI port not working?

Postby misterpirat on Sun Jan 11, 2009 2:41

update your bios and retry...
misterpirat
 
Posts: 40
Joined: Tue Jan 06, 2009 22:18
Product(s): FSC amilo XI3650

Re: [Xi 3650] - HDMI port not working?

Postby lluke123 on Mon Jan 12, 2009 14:04

HDMI works only when you engage/switch on graphic card.

regards,
A
lluke123
 
Posts: 19
Joined: Mon Feb 18, 2008 18:46

Re: [Xi 3650] - HDMI port not working?

Postby MattBW on Fri Jan 23, 2009 12:08

Thanks everyone, just to confirm its now solved.

For some reason when I was pushing the performance button (little running man light) the improved performance profile wasnt changing the graphics settings from power saving.

Once I set it to improved graphics performance the HDMI worked fine, and it switches back and forth with no problems .
MattBW
 
Posts: 4
Joined: Mon Dec 29, 2008 15:48
Product(s): Amilo Xi 3650
Scaleo P

Re: [Xi 3650] - HDMI port not working?

Postby Deva on Sun Mar 01, 2009 11:22

Hi

Could somone help with same problem please.

For the life of me i can't get my laptop to output to my tv through the hdmi connection.

I have set hdmi to default as recommended above and turned laptop to full power.

When i look at the 2nd screen in properties, it only gives the option of 800x600.

Please help.

Thanks.
Deva
 
Posts: 3
Joined: Sun Mar 01, 2009 11:13
Product(s): Amilo 3650

Re: [Xi 3650] - HDMI port not working?

Postby lluke123 on Sun Mar 01, 2009 14:24

First restart! When you'll enable nVidia graphic card then go to nVidia settings (left click on desktop) and there you'll find all you need to adjust. But before you want to do that first after enabling graphic card push Fn + F10. First push will give you picture only on HDMI second push will show pic on both. Than do the described before.

Hope it will work.
lluke123
 
Posts: 19
Joined: Mon Feb 18, 2008 18:46

Re: [Xi 3650] - HDMI port not working?

Postby eatmorefish on Mon Mar 02, 2009 0:16

I may be missing something (likely) but how do I turn on the graphics card? Is it just the running man...?
eatmorefish
 
Posts: 13
Joined: Sat Nov 01, 2008 13:26
Product(s): Scaleo P

Re: [Xi 3650] - HDMI port not working?

Postby lluke123 on Mon Mar 02, 2009 12:40

in system tray you can see the nVidia logo (one or two green boomerangs). If there is one even after you press running man than you have to enable "power mode" manually. Just click on that logo and you'll see.
lluke123
 
Posts: 19
Joined: Mon Feb 18, 2008 18:46

Re: [Xi 3650] - HDMI port not working?

Postby Deva on Mon Mar 02, 2009 21:40

Thanks for the help guys, got it working now :D
Deva
 
Posts: 3
Joined: Sun Mar 01, 2009 11:13
Product(s): Amilo 3650


Return to AMILO Notebook X

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests