[R610] Workstation sees only 2.8GB of 4GB RAM

Moderator: ModTeam

vlex
Posts: 6
Joined: Thu Sep 03, 2009 9:08
Product(s): Fujitsu Siemens Celcius R610

[R610] Workstation sees only 2.8GB of 4GB RAM

Postby vlex » Thu Sep 03, 2009 11:47

Hi,

I've got Celsius R610 with 2GB RAM an year ago and it was working ok till now. Recently I bought another 2x1GB kit and installed it on the system board. When I start the system before BIOS initialization I get a short beep and the workstation starts. In BIOS and in every other OS (win xp prof as an instance) I could see only 2.8GB of the whole RAM. If I try with CPU-Z, Everest or make a test with the Fujitsu-Siemens Diagnostics tool I see all 4Gigs, but can't really address them. On first sight I'd say it's an elementary issue with a broken DIMM, BUT if I try using only one of the both kits (doesn't matter which one) I see exactly 2Gigs in BIOS. The memory is configured correct - 1+2 or 3+4 or all 4. Any ideas?

Best regards,
vlex

vlex
Posts: 6
Joined: Thu Sep 03, 2009 9:08
Product(s): Fujitsu Siemens Celcius R610

Re: [R610] Workstation sees only 2.8GB of 4GB RAM

Postby vlex » Tue Oct 20, 2009 21:29

Hi,

I've bought another 400mhz kit - obviously this issue is not due to the difference of the speed of the kits (there are currently 2 400mhz kits installed). Any ideas?!

Best regards,
vlex


Return to “CELSIUS Workstations”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests