T901 running hot after Win 8 install

Moderator: ModTeam

richman1211
Posts: 2
Joined: Wed Dec 12, 2012 0:20
Product(s): T901 with NVidia Graphics

T901 running hot after Win 8 install

Postby richman1211 » Wed Dec 12, 2012 22:00

Hi everyone,

Was hoping I could get some ideas or learn if anyone else is having a similar problem. After a clean install of Win 8 and after installing the Fujitsu 64 bit drivers my T901 seems to be running hotter than it did under Win 7. I recently did a full scan with windows defender and the temp got up to around 90+ degrees C and the machine froze requiring that I power it off and on again.

User avatar
sabrex
Posts: 1145
Joined: Thu Jun 05, 2003 0:01
Product(s): Various
Location: England
Contact:

Re: T901 running hot after Win 8 install

Postby sabrex » Wed Dec 19, 2012 9:23

coincidence as the operatng system will not cause this I would suggest removing the filter
Warning:
dustfilterwarning.JPG
dustfilterwarning.JPG (3.47 KiB) Viewed 3691 times

Use a compressed air can and give it a blow out. If its still overheating to that 90+ deg Consider warranty repair if still in warranty.

richman1211
Posts: 2
Joined: Wed Dec 12, 2012 0:20
Product(s): T901 with NVidia Graphics

Re: T901 running hot after Win 8 install

Postby richman1211 » Thu Dec 20, 2012 20:09

Thanks for the reply. I did clean the dust filter and all external vents but it didn't help.

I've seen a number of other posts around the internet of similar complaints across a variety of different devices so it could be an issue with Win 8 or with OEM drivers. For example, I have a T901 with the Nvidia graphics option and Fujitsu has not yet released their own version of the driver yet. At one point I re-installed the Nvidia driver supplied by Nvidia and the CPU temp went through the roof as soon as it was uninstalled. I was fortunate to be able to reboot and reload the driver before the CPU temp froze the machine. The temp returned to 45C-50C (too hot imho) after reinstalling the driver.

Thanks again - I will place a call to tech support.

User avatar
sabrex
Posts: 1145
Joined: Thu Jun 05, 2003 0:01
Product(s): Various
Location: England
Contact:

Re: T901 running hot after Win 8 install

Postby sabrex » Fri Dec 21, 2012 12:56

richman1211 you may be right about the searches on this subject relating to a gpu driver release for Windows 8.
it may be resolved once a better driver is released but it looks that the device was never meant to run w8 and thus not supported at this time for a windows 8 Os. only time will tell
w8unsupported.jpg
w8unsupported.jpg (5.16 KiB) Viewed 3640 times


Return to “LIFEBOOK”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest