Primergy TX1310 M1 Keeps stopping

PRIMERGY, SPARC Enterprise Server, PRIMEFLEX, PRIMEPower, BS2000

Moderator: ModTeam

rogerbull
Posts: 2
Joined: Wed Dec 20, 2017 16:50
Product(s): Primergy TX 1310 M1

Primergy TX1310 M1 Keeps stopping

Postby rogerbull » Thu Dec 21, 2017 16:45

I have a Primergy TX1310 M1 server running Windows 2012 R2 Essential software. Its been running fine for about 2 years now. Recently, it started abruptly shutting down with out reason. I have tried re-installing the software, but it won't stay up long enough to complete the install. I have also had it shut down on me while I was checking the bios, and also I tried booting it from a live CD , where it also failed. Because of this, I don't believe the issue is software, but is hardware, but I can't keep it running long enough to diagnose the issue. I would appreciate some help, if that is possible?

User avatar
elsie
Posts: 129
Joined: Wed May 28, 2008 20:46
Product(s): Servers, Networking

Re: Primergy TX1310 M1 Keeps stopping

Postby elsie » Thu Jan 04, 2018 11:42

Given that there is no BMC and thus no ErrorLog, diagnostics will have to be down the hard way.

When you say shuts down - does it just die? Might be faulty power supply or mainboard.
Suggest you strip system down to minimum configuration, and then replace parts until error is resolved.

rogerbull
Posts: 2
Joined: Wed Dec 20, 2017 16:50
Product(s): Primergy TX 1310 M1

Re: Primergy TX1310 M1 Keeps stopping

Postby rogerbull » Fri Jan 05, 2018 11:42

When the server shuts down, you can hear the hard disks spool down, but the fans etc are still working over the cpu etc. to restart the server, you have to physically remove the mains lead, and then reconnect it, it will not power up on the power button. I can try a minimum config start up, but that will only involve removing the hard disks and the extra memory, that was added 2 years ago. There isn't much more I can remove.

User avatar
elsie
Posts: 129
Joined: Wed May 28, 2008 20:46
Product(s): Servers, Networking

Re: Primergy TX1310 M1 Keeps stopping

Postby elsie » Mon Jan 15, 2018 10:17

I would start by replacing the mainboard, followed by PSU.


Return to “Server Products”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest