RX600 S6 Ambient temp sensor

PRIMERGY, SPARC Enterprise Server, PRIMEFLEX, PRIMEPower, BS2000

Moderator: ModTeam

kernelpanic
Posts: 3
Joined: Mon May 22, 2017 10:14
Product(s): rx600 s6

RX600 S6 Ambient temp sensor

Postby kernelpanic » Mon May 22, 2017 11:55

Hi, we have a PRIMERGY RX600 S6 server
our problem is fan speed running at maximum 9600 rpm
in irmc s2 the problem is about the Ambient temp sensor (failed or absent)
so we change the indicated sensor but we still have the same issue, we also tested the failed sensor on another RX600 server and it works perfectly ( the sensor is good !)

now we conclude that the problem come from the fan controller motherbord and there is no way to replace it ( response from our local vendor)

i'm asking if there is any solution to reduce the fan speed manually from the bios, serverview, or irmc s2 interface ? ( our server room is always cooled by air conditioner )

please advise and thanks

Davie
Posts: 539
Joined: Fri Jun 10, 2005 0:01
Product(s): PRIMERGY, ServerView
Location: UK

Re: RX600 S6 Ambient temp sensor

Postby Davie » Mon May 22, 2017 12:01

Do you also get messages in the SEL like below?

 “Ambient': Temperature sensor not present”
 “I2C6': I2C Bus Disabled”
 “I2C6 error ratio': above warning level”
 “I2C6 error ratio': above critical level”

If so the part you need to replace is as follows...


38016320 SNP:A3C40118069

kernelpanic
Posts: 3
Joined: Mon May 22, 2017 10:14
Product(s): rx600 s6

Re: RX600 S6 Ambient temp sensor

Postby kernelpanic » Mon May 22, 2017 16:00

Hi Mr davie and thanks for reply

as i said the sensor is good we already replaced this component (38016320 SNP:A3C40118069)
we also tested the supected device (ID TEMP) on other systems (tx200 s6 and rx600 s6) and it works fine !
it's all about the Front Panel Fan Board ( A3C40113964 ) it can't detect any ID TEMP

i'm just asking if there is any solution to reduce the fan speed manually from the bios, serverview, or irmc s2 interface ? in another way i just want to bypass the test for ambient temperature

thanks

me@work
Posts: 871
Joined: Thu Jun 22, 2006 15:32
Product(s): Scaleo Pi2662, Primergy

Re: RX600 S6 Ambient temp sensor

Postby me@work » Mon May 22, 2017 20:40

You might want to try another attempt, and flash the machine's fimwares once again.
Since you already ruled out a physical issue with the ID/Temp board, this might be worth a check. I think to remember some communication flaws of all those internal components over all their busses...
And finally, did you already try without the LCD panel board attached?

kernelpanic
Posts: 3
Joined: Mon May 22, 2017 10:14
Product(s): rx600 s6

Re: RX600 S6 Ambient temp sensor

Postby kernelpanic » Tue May 23, 2017 14:17

Hi Mr [me@work] thanks for the answer.
i did a irmc s2 upgrade and a bios flash using usb drive method
i tried to disconnect the lcd pannel, the fan controller connector but with no chance

i think we should find a new Front Panel Fan Board

thanks


Return to “Server Products”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest