winXP on Scenico L D1289

All topics related to PC
Zimty

winXP on Scenico L D1289

Postby Zimty » Mon Jun 30, 2003 12:09

Hi all,<P>i´ve got a strange Problem:<BR>Athlon XP1700+ 768MB DDR on D1289 runs silent an stable with W2000 SP2. After changing to winXP SP1 the processor load after starting explorer is always 100%. And after a short while the system freezes. Any idea which will help? Thank you!<P>Zimty

Re: winXP on Scenico L D1289

Postby » Mon Jun 30, 2003 13:18

<BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Arial">quote:</font><HR>Originally posted by Zimty:<BR><B>Hi all,<P>i´ve got a strange Problem:<BR>Athlon XP1700+ 768MB DDR on D1289 runs silent an stable with W2000 SP2. After changing to winXP SP1 the processor load after starting explorer is always 100%. And after a short while the system freezes. Any idea which will help? Thank you!<P>Zimty</B><HR></BLOCKQUOTE><P>which D1289 do you have?<BR>D1289-B10 or -B11 or -B21?<BR>you can see the wohole number on an edge on the Mainboard.

Juggernaut
Posts: 1233
Joined: Wed Jun 11, 2003 0:01

Re: winXP on Scenico L D1289

Postby Juggernaut » Tue Jul 01, 2003 7:12

Have you got the newest BIOS?<BR> <A HREF="http://www.fsc-pc.de/support/Description.asp?drvid=27905&search=d1289" TARGET=_blank>http://www.fsc-pc.de/support/Description.asp?drvid=27905&search=d1289</A>

Zimty

Re: winXP on Scenico L D1289

Postby Zimty » Tue Jul 01, 2003 11:55

Thanks,<P>i´ve got D1289-B10 and BIOS 4.06 R1.07.<BR>I will try to install with BIOS R1.09 but don´t believe that it would fix that bug. Cause I tried it with R1.04 and 1.07 but had no differences.<BR>Any other Ideas?<P>Zimty

Re: winXP on Scenico L D1289

Postby » Tue Jul 01, 2003 16:39

<BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Arial">quote:</font><HR>Originally posted by Zimty:<BR><B>Thanks,<P>i´ve got D1289-B10 and BIOS 4.06 R1.07.<BR>I will try to install with BIOS R1.09 but don´t believe that it would fix that bug. Cause I tried it with R1.04 and 1.07 but had no differences.<BR>Any other Ideas?<P>Zimty</B><HR></BLOCKQUOTE><P>try in bios setup:<BR>- Advanced<BR>- Advanced System configuration<BR>- CPU HLT detection<BR>- enable / disable<P>should be eanbled by default <BR>may have influence on performance depending on OS<P>


Return to “Personal Computers (archive)”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest